Udruženje ribolovaca iz Futoga organizuje „III Trofej Čerevićke skele“, koje je poznato kao humanitarno takmičenje u fider ribolovu. Ove godine, takmičari prikupljaju novac kako bi se deci sa cerebralnom paralizom obezbedio aparat za rehabilitaciju Lokomat Pro. Takmičenje je održano 26. septembra na Ljubavnom ostrvu ili Plaži Čerevićke skele.

Pecalo se na 2 štapa po timu – fider metodom, a u jednom timu je moglo biti maksimum 3 takmičara. Kotizacija je minimalno 1.000 dinara po osobi, a ko je u mogućnosti je mogao da uplati i više. Celokupan novac se uplaćuje na račun Humanitarne fondacije „Prvi Korak“.

Za nabavku Lokomat Pro aparata, koji će biti doniran Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, neophodno je nabaviti 333.000 evra. Aparat koji je prilagodljiv svakom detetu pojedinačno, predstavlja najmoderniji oblik rehabilitacije za učenje, vežbanje i korekcijju hoda. Ovakav vid terapije još uvek nije dostupan u Srbiji.

Pecaroši će ovim humanim gestom pomoći Bojanu Kačavendi, koji sa svojim timom vozi bicikl turu Ruta Heroja od Pariza do Novog Sada u dužini od 2.762 kilometara, sa ciljem da se sredstva prikupe. Gradovi kroz koje se prolazi su Pariz, Brisel, Keln, Frankfurt, Nirnberg, Pasau, Beč, Ljubljana, Budimpešta i Novi Sad, kao finalno odredište. Dolazak se očekuje 18.10.2021.

Izvor: nshronika.rs