Gradski park u Vranju je bio pozornica velikom humanitarnom balu, koji je organizovala neformalna grupa „Ženski solidarni front“ sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć deci koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja.

Manifestacija je bila vrhunac dvomesečne akcije animiranja pojedinaca i privrede – da se ujedine i pokažu solidarnost zajednici u teškim vremenima, posebno kada je veliki broj Vranjanaca izgubio bitku sa koronom.

I, ideju Milice Anđelković Jovanović su prihvatile mnoge Vranjanke, pa su se okupile oko neformalne grupe „Ženski solidarni front“ i predano prikupljale sredstva i širile priču o ovom događaju.

Našem apelu se odazvalo oko 500 pravnih i fizičkih lica. Neki su donirali svoje proizvode i usluge, a neki su jednostavno kupovali ono što nam treba, kaže Milica Anđelković Jovanović, ponosna na to što su pravnice, novinarke, lekarke, domaćice... održale istinski čas humanosti.

Lekarka Nataša Stojilković iz Ženskog solidarnog fronta objasnila je dodatno da će uskoro biti raspisan javni poziv porodicama i deci koja će moći da dobiju neku vrstu pomoći.

Izvor: Novosti