Alternativni centar za devojke iz Kruševca pokrenuo je originalnu crowdfunding kampanju za podršku obrazovanju i usavršavanju talentovanih devojčica od 8 do 14 godina u nauci, sportu i umetnosti.

Donatorska kampanja nosi naziv „Podrži super devojčice“, a ima za cilj prikupljanje sredstava za pet stipendija u iznosu od po 25.000 dinara.

Svesne smo da devojčice, pogotovo one koje žive u teškim životnim uslovima, nemaju podjednake šanse da se obrazuju i dobiju adekvatne uslove za razvoj svojih talenata, kažu u Alternativnom centru za devojke i dodaju da zato veruju da svaka devojčica poseduje Super moći koje treba da otkrije: Kada ih podržavamo da razvijaju svoje Super moći, one mogu da promene svoje živote i svet nabolje!

Stipendije će se iskoristiti za pokrivanje putnih troškova, finasiranje edukativnih časova ili aktivnosti, kao i nabavku sportske ili umetničke opreme. Prednost pri dobijanju stipendija imaće devojčice koje dolaze iz materijalno ugroženih porodica i iz marginalizovanih grupa. Kampanja traje do 30. septembra,a možete ih podržati svojom donacijom putem linka.

Kampanja je inspirisana Međunarodnim danom devojčica koji se obeležava 11. oktobra i koji je osmišljen sa ciljem podizanja svesti o pravima devojčica i njihovom ranjivom položaju. Tog dana biće i dodela stipendija, a odluka o dobitnicama 1. oktobra, kažu u ACZD.

Izvor: Novosti