Kruševac | Giving Balkans

Kruševac

Dvodnevni humanitarni festival, četvrti po redu, koji po tradiciji organizuje učenička sekcija ,,Vera, Nada, Ljubav“ Politehničke škole ,,Milutin Milanković“ iz Kruševca i njihov profesor Verske nastave, Ivan Miladinović, koji je održan 24. i 25. juna ove godine u rok klubu ,,Zamajac“ za pomoć udruženju za mentalno nedovoljno razvijene osobe ,,Sunce u ruci“ uspešno je protekao, a za ovo udruženje priklupljeno je oko 30 hiljada dinara.

Saznaj više

Društvo pčelara „Dr Bogoljub Konstantinović“ organizovalo je tradicionalnu humanitarnu akciju pod nazivom Humana tegla. Članovi Društva pčelara donirali su 25 kilograma meda Domu Jefimija i 40 kilograma kovid bolnici u Kruševcu.

Saznaj više

Povodom 11. oktobra, Međunarodnog dana devojčica, Alternativni centar za devojke objavio je imena dobitnica jednokratnih novčanih stipendija namenjenih razvoju i unapređenju talenata iz oblasti nauke, umetnosti i sporta. U prethodnih mesec i po dana Alternativni centar za devojke je realizovao crowdfunding kampanju Podrži Super devojčice tokom koje je umesto za planiranih pet, skupljen novac za čak 16 stipendija.

Saznaj više

Juče se širom sveta slavio Međunarodni dan mira, koji se u Kruševcu, jedinom gradu sa dva najviša svetska mirotvorna priznanja, obeležio svečanom akademijom u Beloj sali KCK.

Saznaj više

Alternativni centar za devojke iz Kruševca pokrenuo je originalnu crowdfunding kampanju za podršku obrazovanju i usavršavanju talentovanih devojčica od 8 do 14 godina u nauci, sportu i umetnosti.

Saznaj više

Udruženje žena Peščanik ove godine obeležava dve decenije postojanja i tim povodom, organizuje petu po redu akciju prikupljanja sredstava za podršku ženama i deci žrtvama nasilja u porodici PODRŽI I TI.Ovogodišnji slogan kampanje glasi "Zagrizi za žene i decu žrtve nasilja u porodici"

Saznaj više