Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola otvoren je do 30. 7. 2021. godine, a mogu se prijaviti učenici I, II, III ili IV razreda srednje škole koji postižu odličan opšti uspeh i čiji jedan ili oba roditelja ili staratelja imaju dokaz da su izbegli iz dolenavedenih opština. 

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u saradnji sa donatorima iz SAD raspisuje konkurs za dodelu RSK stipendija učenicima koji 2021. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije, a po unapred utvrđenim uslovima. Prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati koji do sada nisu dobijali ovu stipendiju.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji u septembru 2021. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji imaju uspeha u učenju i vladanju i čiji je barem jedan roditelj ili staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske i to iz sledećih opština: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenja.

Sve detalje Konkursa možete pogledati ovde.