Udruženja Bašta može svašta želi da obezbedi svakom detetu koje se leči od raka jednako pravo na kvalitetno lečenje

Zdrava i kvalitetna hrana predstavlja važan deo borbe za zdravlje i zato ovo udruženje pokreće akciju Zajedno sadimo život. U Valjevskoj Kamenici, na oko 100km od Beograda, nalazi se parče skoro netaknute prirode na kome će se uzagajati voće i povrće za snabdevanje NURDOR Roditeljskih kuća u kojima borave deca obolela od malignih bolesti.

U ovoj dobrotvornoj bašti poljoprivrednog gazdinstva „Organela“ i udruženja „Bašta može svašta“ na 50 ari uzgajaće se neprskane, organske namirnice. Ovo je posebno važno jer proces lečenja zahteva zdravu i pravilnu ishranu hranom koja nije hemijski tretirana. Zbog toga od pripreme zemljišta, pa dalje kroz ceo proces sadnje, obrade, negovanja i ubiranja plodova, voće i povrće iz ove bašte biće tretirano samo negom i ljubavlju.

Kako bi ova ideja postala stvarnost potrebna je naša podrška. Na imanju je potrebno obnoviti infrastrukturu, pripremiti zemljište i nabaviti sadnice. Zato učinimo dobro delo i omogućimo superherojima koji vode svoje najteže bitke dodatan podstrek.

Zasadi život i omogući zdravu hranu za NURDOR Roditeljske kuće na Donacije.rs.