Za tri Novosađanke, majku Mirjanu i njene ćerke Minu i Marijanu, koje prikupljaju namirnice i pripremaju obroke za ugrožene porodice, većina ljudi već dobro zna. Njihov entuzijazam toliko je jak da su podstakle ogroman broj sugrađana da se uključi u njihove akcije, a izuzetna humanost donela im je i zvanično priznanje – „Virtus“, specijalnu nagradu za doprinos smanjenju siromaštva.

Ove tri heroine tu ne staju. Sada su registrovale i zvanično udruženje "Obrok za porodicu 3M", čime se mogućnosti pomaganja znatno šire.

Shvatile smo da ćemo na ovaj način moći da pomognemo većem broju ljudi, jer su nam se javljale velike firme i prodavnice, koje su želele da učestvuju i u robi i u novcu, ali zakonski to nismo mogli da pokrijemo. Sada možemo da primamo i te donacije, a da je sve papirološki pokriveno, kaže Mina Gavrilov za portal Moj Novi Sad.

Pored ove mogućnosti, odnedavno mogu da primaju i veće količine hrane, jer su obezbedile i skladište u koje lageruju robu, što do sad nisu imale.

Apeluju na osobe koji imaju firme i žele da učestvuju, bilo da su u pitanju proizvođači, lanci marketa ili neke druge delatnosti, da im se jave i ostvare saradnju. Za prodavnice postoji i mogućnost doniranja proizvoda nekoliko dana pre isteka roka, koju bi inače bacili.

Preko svoje Fejsbuk grupe "Obrok za porodicu" ove Novosađanke svake subote skupljaju namirnice, a kuvaju nekoliko puta nedeljno, te ovu vrstu pomoći doniraju porodicama koje su u potrebi. Donatori i porodice u potrebi, pored pisanja u FB grupi ili na Instagramu, mogu se mogu se javiti i na Mirjanin broj telefona 063 549 706, ili na mejl adrese mirjanamutuc@gmail.com ili obrokzaporodicu3m@gmail.com.

Izvor: Moj Novi Sad