Četvorica mladih studenata iz Subotice sa sportskim duhom i velikim srcem ovih dana privukli su pažnju javnosti zbog sopstvene humanitarne inicijative. U okviru ove akcije, Aleksa, Igor, Andrej i Veljko biciklima putuju do Španije kako bi prilikupili novac za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka).

Da svako od nas može da učini neko plemenito delo, samo ako želi, najbolji su dokaz naši sugrađani, dvadesetrogodišnji studenti Aleksa Šehovac, Igor Šljapić, Andrej Race i Veljko Maksimović, koji su pre nekoliko dana biciklima krenuli u Španiju sa ciljem da prikupe novac za NURDOR. Biciklističke avanture po Evropi ovim mladićima, okupljenim u neformalnom udruženju simboličnog naziva „Verglamo”, nisu nešto novo, ali ova je posebna jer ima humanitarni karakter. 

Kako ističu, ovo je njihova peta biciklistička tura, a sve vožnje koje su do sada imali, organizovali su iz želje za putovanjem, avanturom, novim iskustvima i zato što vole da voze bicikle.

Kroz razgovor sa volonterima iz NURDOR-a, sa željom da putovanje dobije humanitarni karakter, došli smo na ideju da pomognemo udruženju putem promocije i prikupljanjem donacija. Prvobitan plan je bio da krenemo iz Ljubljane, gde smo završili jednu od prošlih tura i gde studira i živi Andrej. Ruta bi išla preko severnog dela Italije, dalje Azurnom obalom Francuske do Barselone, a potom obalom Španije do Malage, krajnje stanice odakle bismo se vratili avionom. Usled restrikcija za putovanja zbog virusa, morali smo da promenimo plan. Iz Budimpešte smo poleteli za Brisel, odakle započinjemo vožnju, ističu mladi Subotičani.

Izvor: Grad Subotica