Ljubiša Šljivić iz Kragujevca, posle 62 dana i pređenih 1.020 kilometara, u nedelju 28. novembra je stigao na Trg kod krsta. Time je okončan još jedan humanitarni podvig ovog sugrađanina, koji je 28. septembra krenuo pešice ka Kragujevcu iz svog rodnog sela Donje Biljane kod Zadra. Cilj pohoda je prikupljanje sredstava za četvorogodišnjeg dečaka Iliju Milanovića iz Kosjerića, da ozdravi i načini svoj prvi korak.

Uz članove Planinarsko ekološkog kluba „Gora”, Udruženja građana „Ekspres” i „Humanitarni radio” i Udruženja krajišnika „Zora”, Šljivića je sačekao i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Čestitajući na humanitarnom podvigu neverovatnog karaktera, Stevović je istakao da je Ljubiša ovim činom privukao pažnju svih dobronamernih ljudi iz celog regiona koji žele da pomognu četvorogodišnjem Iliji.

Ovo nije Ljubišin prvi humanitarni podvig, istakao je Stevović i podsetio da je mladi sugrađanin dobitnik Đurđevdanske nagrade za poduhvat u 2019. godini – Da mali Mihailo ponovo čuje. Tada je Ljubiša biciklom prešao 5.876 km od Kragujevca, preko Alpa, do najsevernije evropske tačke – Nordkapa i prikupio novčana sredstva neophodna za lečenje petogodišnjeg dečaka.

Izvor: kragujevcanka.rs