Bivši vaterpolista Danilo Ikodinović sakupio je 440 hiljada dinara za pomoć Eleni Krstivojević i njeno lečenje. Ikodinović je u sredu oglasio licitaciju majice iz Tokija, sa potpisima svih reprezentativaca i osvajača zlatne olimpijske medalje u Japanu.

Tri dana kasnije objavio je da je najviša ponuda stigla iz Australije i da iznosi nešto manje od četiri hiljade evra.

Završena licitacija, najveću ponudu je dao naš čovek iz Australije, 440.000 dinara! Svaka čast i hvala do neba i nazad! Hvala svim učesnicima licitacije. Nastavljamo dalje od sutra. Imamo još vrednih stvari. Hvala još jednom, napisao je Ikodinović na društvenim mrežama. 

Elena je dvoipogodišnja devojčica koja boluje od retke genetske progresivne bolesti (Alpha-manosidosis) koja pogađa jedno od milion novorođenčadi. Bolest karakteriše nesposobnost organizma da pravilno razgrađuje složene šećere, što dalje negativno utiče na brojne vitalne funkcije i organe. Zato se javljaju problemi sa vidom, sluhom, respiratorne infekcije, problemi sa jetrom, srcem i brojne druge teške posledice, a nije isključen čak ni smrtni ishod ljudi koji od nje boluju.

Ukoliko vi želite da donirate novac za Elenu, to možete da učinite slanjem SMS poruke sa brojem 1084 na 3030.

Izvor: nova.rs