Humanitarni bazar za troje dece obolele od cerebralne paralize – Andreja, Saru i Romana – održan je 26. septembra iza zgrade „Naftagasa“ u Novom Sadu. Događaj je održan pod nazivom „Naš mali Najlon za velike borce“.

Posetioci su mogli da kupe kraft pivo, kolače, kiflice, prirodne sokove, domaća vina, sapune, knjige, igračke i slično i tako pomognu mališanima obolelim od cerebralne paralize, Andreju, Sari i Romana.

Sav trud roditelja i terapeuta je usmeren na to da jednog dana Andrej i Sara prohodaju i budu što samostalniji, za šta im je potrebna materijalna pomoć od svih dobrih ljudi. 

Roman svakodnevno intenzivno vežba sa terapeutima i roditeljima od šestog meseca života. On nije pedijatrijski stabilan da bi bio smešten u banju ili institut, zbog velikog rizika od infekcije. Za nastavak lečenja su mu neophodna sredstva koja će pomoći da dobije neophodnu terapiju i lečenje u inostranstvu.

Ovoj deci se može pomoći i putem fondacije „Budi human“, kao i slanjem SMS poruke: 391 na 3030 za Andreja i Saru, i slanjem SMS poruke: 485 na 3030 za Romana.

Izvor: novisad.com