Novogodišnja humanitarna bašta, koja će ove godine biti organizovana prvi put, događaj je koji organizuje Botanička bašta „Jevremovac“ u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom ispred Koalicije za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a koja podrazumeva kreativno ukrašavanje jelki u bašti, a potom i izbor najlepše ukrašenog stabla.

Reč je o svojevrsnom nastavku kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“, sa tendencijom da postane tradicionalna društveno odgovorna akcija. Centralni događaj će biti manifestacija 23. decembra, na kojoj će biti proglašeno najlepše okićeno stablo po glasovima publike. Naime, žiri za odabir najlepše jelke činiće sami posetioci, kao i publika putem Facebook i Instagram stranica Botaničke bašte.

Polovina prikupljenih sredstava od zakupa stabala namenjena je Botaničkoj bašti „Jevremovac“ za obnovu biljnog fonda, dok će druga polovina biti usmerena na kupovinu paketa hrane za najugroženije građane, kao nastavak kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“.

Novogodišnja bašta podrazumeva zakup stabala od strane kompanija, ambasada i drugih organizacija čiji će zaposleni i zaposlene učestvovati i u kreativnom delu ukrašavanja stabala. Pridružite nam se na centralnoj manifestaciji 23. decembra kada će posetioci i online publika odabrati najlepše ukrašeno stablo!

Izvor: divac.com