Događaj povodom obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih koji organizuje Gradska organizacija gluvih Beograda, koja je ove godine proslavila 95. godina postojanja i rada, održan je u prostorijama organizacije u četvrtak prošle nedelje. Na događaju, koji se organizuje pod sloganom Znakujmo za ostvarivanje ljudskih prava, u video-formatu su predstavljena dostignuća Gradske organizacije gluvih Beograda u prethodnih godinu dana, a prikazan je inkluzivni film „Skup" i čitana je poezija na znakovnom jeziku.

Prisutnima se obratio Dušan Nikolić, predsednik GOGB i Rastko Savić, predstavnik austrijske slušne kuće Neuroth, koji su ovom prilikom potpisali ugovor o donaciji opreme Gradskoj organizaciji gluvih Beograda.

Ova donacija je od velikog značaja za sve gluve i nagluve članove ove organizacije, među kojima ima učenika škola, studenata i zaposlenih. Donirana oprema će im pomoći da lakše savladaju svakodnevne izazove i postanu ravnopravni članovi naše zajednice koji se i u XXI veku suočavaju sa stigmatizacijom problema gluvoće.

Predmet donacije je Neuroth oprema: budilnici za gluve, Linx Enzo aparat i preko 3.000 baterija za slušne aparate.

Izvor: ogledalce.rs