U gunguli Knez Mihailove ulice u Beogradu izdvaja se jedna grupa mladih – obično jednom nedeljno možete da ih primetite pri početku ulice kako sviraju i pevaju. Među njima je i jedna Marija, devojka koja otkriva poseban razlog zbog kog peva u Knezu.

Želja nam je da pomognemo bolesnima, pre svega deci koja se leče. Zato u Knezu jednom nedeljno pevamo i sviramo – da bismo sakupili novac za njih, priča za Zadovoljnu Marija Brletić iz Beograda.

Sve je krenulo kada su ona i drugarica počele da skupljaju sredstva za decu s Kosova, a onda i za bolesnu decu u Srbiji, za one koji nemaju dovoljno novca za život.

Od nas dve na početku sada nas je tridesetak. Neki od nas se poznaju odranije, ali većina nas se spojila preko društvenih mreža iz jednog razloga – da pomognemo, priča Marija o nekim novim klincima koji bude nadu u ovom apatičnom svetu.

Marija i njeno društvo, od 14 do 25 godina, pomagali su maloj Vanji Malović, koja treba da dobije najskuplji lek na svetu, i skupili 6.000 EUR: Kontaktirali smo njenu tetku koja je organizovala skupljanje novca i ona nas je i slušala u Knezu. Svi su presrećni zbog toga što radimo. Podižemo entuzijazam koliko možemo, da ljudi daju ako mogu. I odziv je veliki, zato smo najmanje jednom nedeljno u Knezu.

Izvor: zadovoljna.nova.rs