Kompanija Mozzart donirala je električni klavir za pacijente Klinike za decu i omladinu Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu.

Ova bolnica prima više od 200 pacijenata godišnje. Osim lekova, u njihovom izlečenju veoma je značajna i „umetnička“ terapija. Deca i mladi u ovoj ustanovi slikaju, boje i sviraju! Zaposleni u Institutu obratili su se kompaniji Mozzart za pomoć, kako bi dobili adekvatan muzički instrument i unapredili kvalitet rada sa pacijentima.

Iz Klinike za decu i omladinu još dodaju da je ovo dobra uvertira u renoviranje petog sprata njihove zgrade koje je najavljeno za ovu godinu. U okviru Klinike sprovodi se individualna i grupna psihoterapija, porodična terapija, farmakoterapija, defektološki tretman, specijalno-pedagoški tretman i po potrebi uspostavlja kontakt sa školama, centrima za socijalni rad.

„Muzički instrument koji je donirala kompanija Mozzart će unaprediti kvalitet rada u okviru terapijskog delovanja“, kaže šef Odseka za specijalističko konsultativne preglede za decu Prim dr Olivera Aleksić Hil, dečji psihijatar.

Ovom donacijom, kompanija Mozzart je nastavila svoju akciju opremanja dečjih klinika širom Srbije, a ko su bili primaoci svih donacija možete saznati iz aplikacije Srbija daruje.

Izvor: Danas