Garat humanitare dhe maratonat, si dhe llojet e tjera të aktiviteteve sportive janë një nga mënyrat e shpeshta për të mbledhur fonde për qëllime të ndryshme të mira dhe mundësi për të bërë diçka të mirë dhe të shëndetshme për veten tuaj dhe të bukur e të vlefshme për komunitetin tuaj.

5K më i shpejtë në rajon për tre qëllime humane

Gara më e shpejtë 5K në rajon u mbajt së fundmi në malin Trebeviq, organizuar nga Shoqata e Maratonës së Sarajevës.

Si pjesë e garës, Shoqata e Maratonës, në partneritet me Forumin Filantropik të BeH, organizoi një aksion humanitar për të mbledhur fonde përmes shitjes së kilometrave  për qëllime me rëndësi të madhe për komunitetin.

Vrapuesit patën mundësinë të vrapojnë për tre qëllime humanitare - të mbulojnë shpenzimet e aktiviteteve të përbashkëta për fëmijët me status më të ulët social të Fondacionit për Mbështetje dhe Zhvillim të Mentorimit të Vëllai më i madh, motra më e madhe, kontribut në fondet Pomozi.ba, Sami Çamdzhiq për një fëmijëri të lumtur, dhe Atletët për jetën.

Më shumë se 300 vrapues morën pjesë në këtë ngjarje.

Po vrapojmë për fëmijën 31

Ushqimet e Marisë Kroaci po organizon garën e tetë humanitare, "Po vrapojmë për fëmijën 31", të mbajtur të dielën, më 29 maj, në Parkun Bundek të Zagrebit.

Gara kryesore prej 5 km fillon në orën 11:00, ndërsa do të zhvillohet gara për fëmijë prej 800 m, me fillim nga ora 10:00.

Dhurimi i rekomanduar për tarifën e regjistrimit për të rriturit është 70 kn, që mjafton që një fëmijë të marrë një vakt të ngrohtë për gjashtë muaj në vendin ku ndjek arsimin.

Ju mund të dhuroni tarifën e propozuar të regjistrimit për të rriturit duke paguar në llogarinë e Ushqimet e Marisë, të hapur në bankën Zagrebaçka (HR7923600001102102666 me një përshkrim të pagesës Regjistrimi për garën Po vrapojmë për fëmijën 31), ose në ditën e garës kur zgjidhni numrat në Bundek.

Përveç se në Zagreb, një ditë më parë do të keni mundësinë të vraponi për Ushqimet e Marisë në Riva të Splitit. Kjo garë fillon në orën 18:00.

Misioni i Ushqimeve të Marisë është t'u sigurojë fëmijëve në pjesët më të varfra të botës një vakt të përditshëm në një nga vendet ku ndjekin arsimimin. Një mesatare prej 132 kn nevojiten për të ushqyer një fëmijë në vit, dhe Ushqimet e Marisë ofrojnë ushqim për 2,279,941 fëmijë çdo ditë në komunitetet më të varfra të botës.

Gir për trëndafila

“Gir për trëndafila” quhet gara humanitare e Strehës për të pastrehët “Shën Françesku”, e cila u mbajt për herë të parë të shtunën, më 14 maj, në Rijekë.

Këtë vit, Streha e parë për të pastrehët në Rijekë feston 15 vjetorin e saj. Gjatë 15 viteve të ekzistencës së saj, aty kanë qëndruar gati 700 përdorues, nga të cilët gati 70% janë risocializuar me sukses. Me këtë rast u mbajt Festivali i parë i Trëndafilit, një veprimtari bamirësie e organizuar nga Urdhri Laik Françeskan - Vëllazëria Lokale Trsat.

Gir për trëndafila kishte një rol të dyfishtë - të ndihmonte Strehimoren dhe përdoruesit e saj me donacionet e tyre dhe të merrte pjesë në risocializimin e tyre në mënyrë aktive, si dhe të ishte një nga mënyrat për të thyer stigmën e të pastrehëve.

Me rrugën e saj, kjo garë lidhi dy vende vendimtare për Strehën. Fillimi ishte në Kozala në oborrin e Strehës, dhe duke qenë se themelues dhe zbatues i projektit të Strehimit janë Urdhri Laik Françeskan - Vëllazëria Lokale Trsat, mbarimi ishte në faltoren e Zojës së Trsat.

dm gara e grave

Gara jubilare e dm për femra do të zhvillohet të shtunën më 11 qershor në Jarun.

Ju mund të merrni pjesë në dm garën e grave duke blerë bileta të disponueshme në dyqanet dm në të gjithë Kroacinë deri më 10 qershor ose në dyqanin online dm (deri më 3 qershor).

Ju mund të zgjidhni midis katër garave. Dy janë të destinuara për më të vegjlit, fëmijët nga dy deri në gjashtë vjeç dhe fëmijët nga shtatë deri në njëmbëdhjetë vjeç, ndërsa gratë do të mund të marrin pjesë në gara konkurruese dhe rekreative. Tarifa e regjistrimit për garën konkurruese është 100 kuna, për atë rekreative 50 kn, ndërsa regjistrimi për garat për fëmijë është 25 kuna.

dm gara e grave është një nga ngjarjet më të mëdha sportive dhe rekreative në Kroaci, dhe këtë vit do të mbështesë punën e shoqatës PINK - life për të shlyer pajisjen me ultrazë për KBC Zagreb dhe për të blerë ultrazë celular për KBC Sestre milosrdnice.

Deri më tani, më shumë se 48,000 vrapues dhe fëmijë kanë marrë pjesë në tetë gara të zhvilluara në Zagreb dhe një garë virtuale, dhe me ndihmën e tyre, dm ka dhuruar më shumë se 700,000 kuna.

Të gjitha detajet për përgatitjet dhe garën e dhjetë të dm për femra i gjeni në link.

Gara humanitare Ndërsa marr frymë, shpresoj e mbajtur në Novi Sad

Shoqata për Ndihmë dhe Mbështetje të Personave me Fibrozë Cistike e Serbisë organizoi një garë humanitare nga Ura e Zhezhelj deri te Ura e Lirisë më 14 maj në Novi Sad për të rritur ndërgjegjësimin për këtë sëmundje shumë-sistemike dhe të pashërueshme të shkaktuar gjenetikisht që prek rreth 250 pacientë në Serbi.

Pas kësaj, pjesëmarrësit e garës ecën në këmbë drejt Qendrës Shëndetësore në Liman, ku u shpallën fituesit dhe u vendos një pllakë përkujtimore në kopshtin e trëndafilave CF.

Qendra shëndetësore Liman tashmë është zbukuruar me një kopsht trëndafilash me simbolikë të veçantë. Ai përbëhet nga 65 fidanë trëndafilash të organizuar në formën e mushkërive, të mbjella në një komunitet prej rreth 250 pacientësh që jetojnë në Serbi që luftojnë çdo ditë këtë sëmundje të rrallë, të shkaktuar gjenetikisht. Kjo është gara e tretë radhazi dhe slogani ynë është “Derisa marr frymë, shpresoj”.  Aksioni i këtij viti ka një shtesë të vogël. Domethënë, u prezantua ilaçi më inovativ në trajtimin e fibrozës cistike - Trikafta, dhe ne avokojmë që çdo pacient ta marrë këtë bar - tha Milica Periq, presidente e CF në Serbi.

Gara e mirësisë - për të siguruar ushqim për ata që nuk mund ta bëjnë atë vetëm

Aksioni ombrellë i bamirësisë i Maratonës së Beogradit të sivjetmë të mbajtur më 15 maj, i quajtur Gara e mirësisë, kishte për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin për rëndësinë e donacioneve ushqimore dhe fondet e mbledhura do të përdoren për blerjen e pakove ushqimore për qytetarët më të rrezikuar.

Forumi Filantropik Serb organizoi fushatën në bashkëpunim me Bankën e Ushqimit të Beogradit për të mbledhur fonde për të siguruar furnizime që plotësojnë nevojat e një familjeje prej katër anëtarësh për një muaj. Në këtë mënyrë do të ndihmohen 400 përdorues përfundimtarë të shërbimeve të Shoqatës për Sport dhe Rekreacion të Personave me Aftësi të Kufizuara nga Kragujevaci.

Maratona e Beogradit ka përfunduar, por ju ende mund ta mbështesni fushatën me një donacion online në platformën Donacije.rs ose të dhuroni ushqim përmes Bankës së Ushqimit të Beogradit.

Nëse vraponi gjithsesi, mund të keni marrë pjesë tashmë në një nga këto gara ose po planifikoni të merrni pjesë në një që do të ndodhë në të ardhmen. Nëse dini për një garë bamirësie që nuk është në listë, na shkruani për ta shtuar në listë dhe për të motivuar sa më shumë njerëz që të jetë e mundur për të vrapuar për arsye vërtet të mira.