Neprofitni sektor | Giving Balkans

Neprofitni sektor

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, 20. novembra je u holu Gradskog kulturnog centra od 12 do 19 časova održan NURDOR humanitarni bazar. Ova humanitarna akcija imala je za cilj da upozna građane Užica i okoline sa radom Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, a rezultati su bili sjajni: prikupljeno je 76.090 dinara.

Read More

Crveni krst grada Jagodine i Podružnica Crvenog krsta Predškolske ustanove „Pionir“ i ove godine zajednički organizuju humanitarnu akciju „Drug drugu“. Ove godine, vrtići „Pionir“, „Pčelica“, „Bambi“ i „Leptirić“ prikupljaju pomoć u vidu odeće, igračaka i slatkiša za decu korisnika Narodne kuhinje koja radi pri jagodinskom Crvenom krstu. Vrtići „Sunce“ i „Pivara“, koji takođe pripadaju Predškolskoj ustanovi „Pionir“, prikupljaće prehrambene proizvode koji će biti poslati u Dom za decu ometenu u razvoju koji se nalazi u selu Izvor kod Paraćina.

Read More

Udruženje ljubitelja prirode i životinja „Zelene šape“ organizovalo je humanitarnu žurku za preko 120 napuštenih životinja u subotu, 13. novembra, u baru ,,Mahadeva“ u Zrenjaninu.

Read More

Srpsko filantropsko udruženje (Serbian Philanthropic Association), neprofitna i nestranačka organizacija sa sedištem u Njujorku, koja okuplja mlade profesionalce srpskog porekla, 12. novembra organizuje drugo Srpsko filantropsko gala veče u svečanoj sali istorijskog zdanja „Gotam hol“ (Gotham Hall) u Njujorku.

Read More

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima, ključno pitanje je kako inspirisati kompanije i građane na strateška davanja za opšte dobro. Odgovor je u novim vidovima saradnje i kanalima komunikacije, korišćenju novih tehnologija, unapređenju ambijenta za davanja za opšte dobro u Srbiji, digitalizaciji filantropije kroz prizmu novih mogućnosti za pokretanje i sprovođenje filantropskih inicijativa, istaknuto je na Nacionalnoj konferenciji o filantropiji: Nova realnost – nove mogućnosti, koju organizuje Trag fondacija, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje.

Read More

Za tri Novosađanke, majku Mirjanu i njene ćerke Minu i Marijanu, koje prikupljaju namirnice i pripremaju obroke za ugrožene porodice, većina ljudi već dobro zna. Njihov entuzijazam toliko je jak da su podstakle ogroman broj sugrađana da se uključi u njihove akcije, a izuzetna humanost donela im je i zvanično priznanje – „Virtus“, specijalnu nagradu za doprinos smanjenju siromaštva.

Read More

Besplatni udžbenici Fondacije „Alek Kavčić“ uspeli su da se probiju do nekih škola u Srbiji, počev od Beograda, Novog Sada, Subotice, Zaječara, Pribojske banje, Vojvode Stepe, Bogatića, Uba, Smederevske Palanke, Šida.

Read More

Dečja nedelja se tradicionalno održava u prvoj nedelji oktobra sa ciljem da skrene pažnju na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, kao i na njihova prava da odrastaju u boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Read More

Da bi se pomoglo roditeljima, zajedničkim radom i ulaganjima „Humanog srca Šapca“, eparhije, dobrotvora i lokalne uprave, u Šapcu je otvoren „Predah“ – smeštaj za decu i odrasle sa smetnjama, nazvan „Bogdaj“.

Read More

Događaj povodom obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih koji organizuje Gradska organizacija gluvih Beograda, koja je ove godine proslavila 95. godina postojanja i rada, održan je u prostorijama organizacije u četvrtak prošle nedelje. Na događaju, koji se organizuje pod sloganom Znakujmo za ostvarivanje ljudskih prava, u video-formatu su predstavljena dostignuća Gradske organizacije gluvih Beograda u prethodnih godinu dana, a prikazan je inkluzivni film „Skup" i čitana je poezija na znakovnom jeziku.

Read More