Sa početkom četvrtog Festivala filantropije, donosimo vam prilike da podržite dobrotvorne akcije u svojoj zajednici

Udruženje Element je usmereno ka jednoj ideji – uključivanju što većeg dela društva u sport, rekreaciju i zdrave načine života. Od 2008. godine, promovisali su preko 1000 besplatnih sportskih aktivnosti za više od 5000 korisnika pomoću portala BesplatanSport.com i u saradnji sa sportskim klubovima.

Radeći na svojoj misiji, došli su na ideju da otvore sportsko-rekreativni centar koji će učiniti bavljenje sportom dostupnim socijalno ugroženima. Ideja je da SC Fabrika pokreta bude samoodrživo socijalno preduzeće koje će vežbačima nuditi i komercijalne usluge kao što su školice sporta, borilačkih veština, fitnes treninzi. Prihod od ovih aktivnosti koristiće se za pružanje besplatnih termina za one koji ovakve sadržaje inače ne bi mogli da priušte.

Uveliko su u toku radovi koji će pretvoriti prostor u Ulici Oslobođenja 140 u sportske sale, svlačionice i učionice kako bi fabrika pokreta što pre otpočela sa radom.

Pored velikog broja institucija, lokalna zajednica je prepoznala vrednost ove akcije i pružila podršku novcem, materijalom, ekspertizom i stručnim radom. Sada je ostao poslednji korak kako bi SC Fabrika pokreta počeo sa radom. Uključi se i ti u našu zajednicu dobročinitelja i iskoristi ovogodišnji Festival filantropije da pružiš podršku sportu dostupnom za sve.

Saznajte sve o akciji i podržite SC Fabrika pokreta na Donacije.rs.