Porodica Smerdov iz Vršca, koja ima objekat za prodaju brze hrane u okviru Školskog centra "Nikola Tesla", već dve godine deli besplatnu užinu socijalno i ekonomski najugroženijim đacima.

Ovu humanitarnu akciju započeli su pomažući troje srednjoškolaca, a danas je, zahvaljujući sve većem broju donatora, svakodnevni obrok obezbeđen za čak 70 učenika

Na ovaj humani čin Smerdove je podstakla činjenica da su pojedini đaci vršačke Poljoprivredne škole, u kojoj su i započeli svoj porodični biznis, tokom nastave kolabirali od gladi, zbog čega je Hitna pomoć više puta intervenisala.

Tada su, u razgovoru sa direktorom škole, saznali da je broj socijalno ugrožene dece mnogo veći, pa su rešili da akciju prošire. U humanoj misiji prva ih je podržala danska ambasada, a nakon jedne objave na društvenim mrežama, donatori su počeli sami da se javljaju.

Do sada su podelili 7.500 obroka i isto toliko flašica vode, a novčana vrednost ove donacije iznosi oko milion dinara.

Ova humana porodice pomaže 40 ugroženih učenika ŠC "Nikola Tesla", a ovih dana su počeli da dostavljaju užinu i za 30 đaka obližnje specijalne škole "Jelena Varjaški".

"Želja nam je da na ovaj način pomognemo socijalno ugroženoj deci u svim gradskim školama, što je veliki poduhvat", zaključuju Aleksandar i Danilo Smerdov.

Izvor: novosti.rs