Đorđe je dvadesetosmogodišnji vatrogasac, koji je pronašao kapitensku traku Kristijana Ronalda i dao je u humanitarne svrhe, sa ciljem da pomogne u prikupljanju sredstava za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

U mladosti je i sam maštao o tome da postane fudbaler, a za portal 24sedam.rs ispričao je kako je došao do trake i započeo realizaciju svoje humane ideje.

Tu noć sam radio sa mojim kolegama kao dežurna ekipa na terenu Rajko Mitić. Kao nekadašnji fudbaler, pomno sam pratio ceo meč. Iako nije bilo publike, to me nije omelo da navijem za našu reprezentaciju. Pred kraj utakmice videli smo frku na terenu, Kristijana koji je besan kao ris, prošao pored mene i bacio traku. Naravno da sam je uzeo, ali sam odmah pomislio šta bih mogao da uradim sa njom. Ni u jednom momentu mi nije palo na pamet da je zadržim za sebe. Pozvao sam načelnika i predložio mu da je damo u humanitarne svrhe i tako nekome pomognemo. Svi smo se složili i dogovorili da to bude Gavrilo, ispričao je Vukićević  za 24sedam.

Senku na ovu akciju bacile su lažne  ponude koje su ostavljali anonimni korisnici. Oni su humanitarnu aukciju ugrozili, tako što su ostavljali nerealne ponude sa visokim sumama koje nisu nameravali da isplate.

Humanost je ipak pobedila, te je traka prodata, čime je obezbeđen deo sume za Gavrilovo lečenje. Kapitenska traka Kristijana Ronalda prodata je putem sajta Limundo.rs za 7,5 miliona dinara. Pobedu na aukciji odnela je kompanija Mozzart.

Gavrilo Đorđević je petomesečna beba. Dijagnostikovana mu je retka bolest SMA tip 1, a jedini lek koji bi mogao da pomogne je vredan više od dva miliona evra.

Ukoliko i sami želite da pomognete Gavrilu, to možete učiniti na jedan od sledećih načina:

  • Slanjem SMS poruke: Upišete 973 i pošaljimo SMS na 3030
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišete human973 i pošaljimo SMS na 455
  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95
  • Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
  • IBAN: RS35160600000084402853
  • SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: 24sedam.rs