Desetogodišnja Kristina Knežević i njena teško bolesna majka Vuka Disić, o čijoj su teškoj sudbini nedavno izveštavali mediji, dobile su krov nad glavom.

Prvi put će imati svoj dom, s kupatilom i strujom, a sve zahvaljujući poznatim novosadskim umetnicama, vajarki Violeti Labat Mitrušić i njenoj sestri, kompozitorki Jasmini Mini Mitrušić koje su odlučile da im poklone stan u Zmajevu, koji su nasledile od svog oca Borislava.

Gledala sam na televiziji emisiju o Kristini i Vukosavi, srce mi se cepalo kad sam videla u kakvim užasnim uslovima žive. A uprkos tome, ta divna devojčica, koja uči uz sveću, ima sve petice i želi da jednog dana svojoj majci i sebi obezbedi bolji život. Odmah sam nazvala sestru i predložila joj da stan našeg pokojnog oca, profesora biologije u zmajevačkoj osnovnoj školi, poklonimo Kristini i Vuki. Ni ona ni ja ne nameravamo tu da stanujemo, nismo razmišljale ni o prodaji, šteta je da taj prostor stoji neiskorišćen i da propada – ispričala je Violeta za portal Luftika.rs.

Mina se odmah složila pa sam potražila žabaljskog humanitarca Mileta Jovanovića koji je u medijima pokrenuo priču o teškom životu majke i kćerke, i saopštila mu našu odluku. Preostalo je samo da njih dve pristanu i tako smo se našli u Zmajevu. Bila sam dirnuta njihovom reakcijom, obe su plakale, prosto ne verujući da konačno imaju dom, dodaje ona za Luftiku.

Kristini i Vuki ranije je pomagalo Udruženje “Put, istina i život”, koje podržava samohrane majke, starija osobe, bolesne i ugrožene grupe i njegov osnivač, Mile Jovanović, koji je uz majku i ćerku već 7 godina.

Kako Mile kaže za Luftika.rs, nastaviće da ih podržavaju, a jedan od sledćih koraka u kojima će im pomoći je opremanje stana.

Izvor: Luftika.rs