Četvoro starijih žitelja Neuzine, zajedno sa grupom mladih sugrađana, očistilo je od nagomilanog smeća i uredilo obalu Tamiša u blizini sela.

Na ideju za akciju su došli kada su uočili da nakon pada visokog vodostaja Tamiša i povlačenja reke, na obalama ostaju gomile smeća. Pretežno su to bile plastične flaše i ambalaža, plastične kese, ali i staklo, metalne posude i drugi otpad. Svi oni žive u blizini i redovno dolaze na reku da se kupaju, rekreiraju i šetaju, tako da je nagomilani otpad pretstavljao i rizik po njihovo zdravlje. Po rečima Antala Hegediša, jednog od inicijatora akcije, na obalama je bilo i opasnog otpada, polomljenih staklenih flaša, deformisanih limenki, polomljenog metalnog posuđa i mnogo čega drugog.

Pored Antala, uz njega su u ovoj akciji bili i Željko Džepčeski, Aleksandar Marčićev i Sandra Glušica, kao i grupa mlađih žitelja Neuzine, među kojima je bila i jedna petogodišnjakinja, Jana Džepčeski, u pratnji roditelja.

Inicijativa poput ove nas podseća da ma koliko bili mali ili veliki, svako od nas jednostavnim postupcima može dovesti do velikih promena u svojoj zajednici. Učini i ti nešto već danas kako bi ulepšao svoju ulicu, park ili kraj.

Izvor: zrenjaninski.com