Predstavnici SOS Dečijeg sela Kraljevo uručili su prošle nedelje porodilištu Opšte bolnice „Studenica“ više od 2.000 sredstava za higijenu novorođenčadi.

Donacija vredna 762.860 dinara predstavlja izraz podrške lokalnoj zajednici čiji je SOS Dečije selo Kraljevo deo, ali i poziv građanima i kompanijama da u godini pred nama pokažu solidarnost i humanost, dajući svoj doprinos upravo najbližem okruženju.

Danas u Selu i Zajednici mladih živi ukupno 80 dece i mladih, dok je u Programu polu-samostalnog života još 12 studenata. Naš zadatak u proteklih deceniju ipo bio je im obezbedimo dom pun ljubavi. Na tom putu značajnu ulogu imala je upravno lokalna zajednica. U želji da uzvratimo podršku i na određeni način doprinesemo, odlučili smo da porodilištu Opšte bolnice „Studenica“, odakle u život kreću naše nove komšije, drugari, braća i sestre, poklonima sredstva za higijenu beba. Baš kao što za decu i mlade iz SOS Dečijeg sela Kraljevo kucaju neka zlatna srca, tako i naša danas kucaju za novorođene Kraljevčane i Kraljevčanke, rekla je ovim povodom Vesna Mraković Jokanović, direktorka  SOS Dečijeg sela Kraljevo.

Donaciju vrednu 762.860 dinara   je primio dr Milan Parezanović, pomoćnik direktora za internistički sektor.