Udruženje "Solidarnost online"  Požarevac pokrenulo je humanitarnu akciju sa ciljem da požarevačkoj Opštoj bolnici kupi i pokloni 1.500 trodelnih kompleta posteljine.

Inicijativa za organizovanje akcije je pokrenuta na društvenim mrežama, od strane sugrađana, koji su primetili da je posteljina u lošem stanju u našoj bolnici te ponudili da pomognu svojim ličnim sredstvima.

Juče smo aplaudirali zdravstvenim radnicima, pa hajde da danas, umesto aplauza, učinimo i nešto konkretnije. Ne za bolnicu, već za nas. Mi ćemo, i naši najdraži, biti tamo pacijenti. Ne možemo gama noževe i ostala čuda da pribavimo, ali posteljinu možemo - apeluje na sugrađane u ime pomenutog Udruženja novinar i poznati humanitarac Slobodan Vasić.

Brzo je pribavljena i povoljna ponuda od firme koja je već dugo u ovom poslu, pa trodelni komplet od čistog pamuka - jastuk, donji čaršav i gornji čarašav - košta ispod 1.200 dinara.

Samo nekoliko sati od objave o pokretanju akcije stiglo je desetak uplata dovoljnih za kupovinu jednog ili dva kompleta posteljine, dok je dvoje Požarevljana uplatilo dovoljno za kupovinu četiri, odnosno pet kompleta posteljina. 

Opšta bolnica Požarevac ima 530 ležaja za pacijente i iz udruženja smatraju da je 1100 kompletnih posteljina neophodno za redovnu promenu, a želja im je da ukoliko akcija prikupi dovoljno sredstava, da se kupi i 1600 kompleta, dovoljno za 3 presvlačenja svakog od kreveta.

U prva dva dana prikupljanja sredstava, građani su donirali 60.000 dinara, a taj iznos je porastao na 278.500 dinara za samo nedelju dana.

Ako i vi želite da pomognete Požarevljanima u njihovom plemenitoj akciji, novac mogu da uplate na račun udruženja „Solidarnost onlajn" br. 170-0030048305000-51, a svrha uplate je pomoć Opštoj bolnici.