Henkelov brend Persil u partnerstvu sa organizacijom SOS Dečija sela Srbija pokrenuo je projekat čija je poruka da „Sva deca zaslužuju čistu odeću“.

Ukoliko do kraja marta kupite Persil deterdžent doprinećete da deca o kojoj brinu SOS Dečija sela Srbija imaju pristup čistoj odeći.

Akcija je počela u februaru, a cilj je da se obezbedi 144.000kg čistog veša za decu, mlade i porodice koje podržava organizacija SOS Dečija sela Srbija, jer higijensko siromaštvo izuzetno negativno utiče na razvoj dece. Ne samo na njihovo zdravlje, već i na samopouzdanje, dobrobit, međuljudske odnose i budućnost.

Kao odgovorna kompanija, Henkel je prepoznao značaj ovog problema, te je na globalnom nivou doneo odluku o važnosti podizanja svesti javnosti o istom i njegovom rešavanju, kažu iz Henkela.

Poruka kampanje „Sva deca zaslužuju čistu odeću“ predstavlja samo jedan segment naše misije koja kaže da sva deca zaslužuju da žive u toplom, bezbednom i podsticajnom okruženju, kako bi izrasla u zdrave, uspešne i srećne osobe. Pored doma punog ljubavi i podržavajuće sredine, važan preduslov za zdravo odrastanje je redovna higijena. To je, pored snažnog osećaja društvene odgovornosti, tačka susreta kompanije Henkel i naše organizacije, ističe Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija.

Do kraja marta ostalo je još malo vremena, zato kupite Persil deterdžent još danas i podržite ovu humanu akciju.

Izvor: sos-decijasela.rs