U Požarevcu je u toku humanitarna akcija za pomoć Marku Đokiću iz Lučice, samohranom ocu četvoro maloletne dece. Akciju je pokrenuo Slobodan Vasić Vasa, poznati požarevački novinar i humanista, koji već godinama pomaže najugroženijima.

Čim je do njega doprla vest da Marko sa tri ćerke i sinom, o kojima se sam stara otkako ih je majka napustila, živi u ruiniranoj kući, bez vode i kupatila, Vasa je krenuo u akciju.

Kuću od 50 kvadrata, na kraju sela, Marko je kupio tako što je prodao njivu, ali je neophodno njeno kompletno sređivanje, jer je u veoma lošem stanju, bez vode i kupatila. Radeći za nadnicu, u nedostatku stalnog zaposlenja, uspeo je da uredi jednu sobu za decu, ali dalje sam nije mogao. Za tako nešto njemu je neophodna pomoć, pa su se humani ljudi, na čelu sa Vasom, udružili kako bi Đokićima obezbedili najosnovnije uslove za život.

Meštani Lučice skupili su novac za elektrokablove, a od donacija kupljen je deo neophodnog materijala i rigips ploče za prekrivanje oštećenih zidova.

Zahvaljujući ljudima dobre volje zamenjen je jedan od prozora, a dobijeno je troje sobnih vrata i nova ulazna.

Meštani Lučice redovno pomažu Đokićima koliko mogu. Stiglo je i obećanje jedne grupe ljudi da će im, po završetku radova, kupiti nešto sitne stoke i živine. Pošto su potrebna sredstva i za izradu izolacije i fasade, svi koji žele da pomognu mogu to da učine uplatama na žiro-račun Udruženja "Solidarnost onlajn Požarevac" u "Uni kredit banci", broj 170-0030048305000-51, koji su osnovali humani Požarevljani, na čelu sa Vasom, za pomoć ugroženim porodicama.

Izvor: novosti.rs