Aleksandar Tanić (35) iz Niške Banje proizveo je ove zime u svojim plastenicima oko 3.000 zelenih salata i 6.000 strukova rotkvica koje neće da proda na pijaci, već da ih pokloni siromašnima i starijima od 63 godine u Niškoj Banji i okolini. 

Na ideju je došao podstaknut primerom jedne od kafana u Srbiji, čiji su vlasnici odlučili da će ljudima iz okruženja starijim od 63 godine, dostavljati besplatno hranu. 

Tanić je izjavio da želi da pomogne ljudima u teškim danima tokom vanredne situacije, kao i da bi postakao druge da na svoj način daju svoj doprinos. "

"Cena organske salate i rotkvica, kakve proizvodim, ista je kao i cena onih proizvoda koji se prskaju pesticicidima i drugim hemikalijama. Za osam glavica zelene salata dobija se 150 dinara. Ne želim da svoje proizvode poklanjam trgovcima, pokloniću ih ljudima koji ne mogu da ih kupe, a takvih je sada puno jer su zbog vanrednog stanja bez prihoda", izjavio je Tanić.

Po njegovim rečima, mladji ljudi koji nemaju para moći će da dodju do njegovog gazdinstva i dobiće salatu i rotkvice, a starijima, koji ne mogu da izadju iz svojih kuća, "nekako će sam dostaviti".

On se nada da će i druga poljoprivredna gazdinstva i velike firme na isti način pomoći ljudima koji su ostali bez prihoda "da svi zajedno, složno prebrodimo ovu situaciju".

izvor: beta.rs