U samo par dana samohrana majka dvoje dece, Violeta Petrović iz Niša, je saznala da boluje od COVID-19, izgubila majku od ove zarazne bolesti i ostala bez krova na glavom.

Violeta se početkom maja razbolela i nakon testiranja u Domu Zdravlja su ustanovili da je pozitivna na COVID-19.Prva briga joj je bila šta će biti sa njeno dvoje dece – sinom Aleksandrom od 18 godina i maloletnom ćerkom Bojanom, koji su morali ostati sami u iznajmljenom stanu bez nekoga da o njima brine.

Dok je bila u stacionaru, stiže joj i vest da se od korone razbolela i majka koja je bila u Gerontološkom centru „Jelenak“ u Aleksincu. Mama Zdravka biva prebačena u KC Niš, ali sa virusom nije mogla da se izbori. Sredinom maja, Violeta prima tužne vesti od sestre iz kliničkog centra.

Međutim, mukama nije bio kraj. Violetini stanodavci, stariji ljudi, uplašili su se da se ne zaraze ako Violeta po izlasku iz privremene bolnice vrati u iznajmljeni stan, pa su joj otkazali najam. Srećom, kako su deca bila negativna na koronavirus, pristali su da ona ostanu u stanu do Violetinog povratka.

Prva koja se Violeti našla u muci je Milena Savić iz Niša, njena „cimerka“ iz privremene bolnice. Prvo su postale cimerke u sobi, a potom i nerazdvojne prijateljice. Zahvaljujući njoj, uspela je da prebrodi neke od, kako kaže, za nju najtežih trenutaka u svom životu.

Milena joj je pružila i smeštaj po izlasku iz stacionara, kako Violetina porodica ne bi završila na ulici, kako je i pre vanrednog stanja bila na socijalnoj pomoći.

Violetini prijatelji, Veljko i Budislava Milošević, Jasmina Mladenović i Bane Miljković, znajući za problem sa smeštajem, odlučili su da joj pomognu da bi Violeta sa dvoje dece imala gde da živi.

Iz sopstvenih sredstava započeli su renoviranje trošnog kućerka njene majke. Od svojih plata odvojili, kupili materijal da zakrpe rupe, skidali malter, ljuštili prozore da ih ofarbaju... Veljko Milošević sam izvodi sve radove nakon što se vrati sa posla, ali je vremena malo, a potrebnih popravki bezbroj. Nadaju se da će do tad uspeti da osposobe makar dve sobe i kupatilo.

Kako bi završili sanaciju kuće do 7 juna, kada je dogovoreno iseljenje, kažu da im je potrebna pomoć i u materijalu i u radnicima i apeluju na sve ljude dobrog srca da im pomognu.

Izvor: blic.rs