Da bi sakupili novac za lečenje svoje školske drugarice Natalije i njene mlađe sestre Ive koje boluju od Fridrajhove ataksije, učenici ETŠ „Mija Stanimirović“ u Nišu su krajem aprila, na šetališu u Obrenovićevoj ulici, pored Banke dobročinstva, prodavali uskršnje dekoracije.

Natalija, koja je druga godina srednje škole i njena mlađa sestra Iva boluju od genetski nasledne bolesti koja napada nervni sistem i srce, a ispoljava se kroz slabost mišića, gubitak ravnoteže i koordinacije pokreta. Za lečenje obe devojčice u Ukrajini potrebno je 20 hiljada evra na godišnjem nivou, a neophodno je pet uzastopnih terapija.

Da bi pomogli prikupljanje sredstava, školski drugari i drugarice ove dve devojčice, uz podršku profesorke Marija Veljković Milojković, su vikend pred Uskrs organizovali humanitarni bazar na kome su prodavali predmete koje su napravili brojni dobročinitelji iz Niša koji su želeli da  podrže akciju.

Oni su inače i ranije, na bazaru pred 8. mart, prodavali dekorativne proizvode i tada sakupili oko 120 hiljada dinara.

Ukoliko i sami, poput ovih mladih dobbročinitelja, želite da pomognete lečenje dve devojčice iz Niša, to možete učiniti donacijom preko fondacije Budi human na dinarski: 160-555296-66, ili devizni račun: 00-540-0004272.5, slanjem SMS poruke 718 na 3030 ili doniranjem novca u pekari „Bata Bane“ i poslastičarnici „Flert“.

Izvor: jugmedia.rs