Đacima sedam niških osnovnih škola podeljeno je preko 3.300 zaštitnih maski, čime je uspešno okončana humanitarna akcija „Za bezbrižno školovanje“.

Akcija je organizovana i sprovedena od strane Rotarakt klub „Niš Mediana“, a zahvaljujući velikom broju donatora prikupljeno je 1.567 platnenih perivih maski za višekratnu upotrebu i 1.778 hirurških maski za jednokratnu upotrebu. Ukupna vrednost donacija iznosi više od 160.000 dinara.

Kao rezulat, a u skladu sa željama donatora, skoro hiljadu učenika dobilo je paketiće sa zaštitinim maskama što u školama ocenjuju kao izuzetno važnu donaciju. Ova donacija će pomoći učenicima iz porodica sa nižim socioekonomskim statusom da isprate propisane epidemiološke mere, ali i njihovim drugarima da nesmetano i sigurno mogu da prate nastavu.

U skladu sa podacima dobijenim od načelnika Školske uprave, Dragana Geja, kao i željama donatora, maske su podeljene uglavnom učenicima nižih razreda iz osnovnih škola Ivan Goran Kovačić, Branko Miljković, Karađorđe, Miroslav Mika Antić, Dr Zoran Đinđić, Sreten Mladenović Mika i Ivo Andrić.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, donacije su uručene direktorima ili upravama škola, a oni će ih dalje distribuirati učenicima.

Iz Rotarakt kluba su izrazili zahvalnost svim donatorima koji su učestvovali u akciji i bilo donacijom maski ili novca za njihovu nabavku, osigurali da akcija bude uspešno sprovedena. Na taj način pomognuto je velikom broju učenika i istaknuta važnost propisanih mera prevencije.

Izvor: jugpress.com