Uspešna humanitarna akcija „Mala dela su velika stvar“, u okviru koje su donacijama proizvoda u Lidlu potrošači obezbedili oko 25 tona hrane za korisnike usluga Crvenog krsta Srbije, završava se dodatnom pomoći ovoj organizaciji u vrednosti od milion dinara, koju obezbeđuje Lidl Srbija.

Kupovinom profesionalne opreme za podršku narodnih kuhinja u osam opština Srbije, Lidl pomaže obezbeđivanju kuvanog obroka za korisnike Crvenog krsta Srbije.

Osam narodnih kuhinja u opštinama širom Srbije, i to Vladičin Han, Užice, Sjenica, Doljevac, Majdanpek, Lučani,  Blace i Smederevska Palanka dobilo je električne šporete, industrijske mašine za mlevenje mesa i ljuštenje krompiram čime su stvoreni bolji uslovi za pripremanje toplih obroka za one kojima je to najpotrebnije.

Naša podrška Programu narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije, koja podrazumeva donaciju robe i opreme za pripremu hrane, znači da će svakoga dana preko 2.500 korisnika u ovih 8 opština imati kvalitetniji obrok. Raduje nas ovaj rezultat i zahvaljujemo se još jednom našim potrošačima što su se odazvali i učinili ovu humanitarnu akciju uspešnom, istakla je Jasmina Šrndić, iz korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija.

Posebnu zahvalnost upućujemo građanima koji su se uključili u akciju kupovinom nekog od preporučenih  proizvoda. Na ovaj način smo   zajedno olakšali život najranjivijima među nama – porodicama koje često nisu u mogućnosti da podmire osnovne životne potrebe.

Našu zahvalnost, u ime onih kojima je ova pomoć i namenjena, iskazujemo kompaniji Lidl koja je značajnomnovčanom donacijom obezbedila opremu za osam narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije. Verujemo da će ovaj primer društveno odgovorne kompanije podstaći i druge da na svoj način osmisle slične akcije i time daju doprinos zajednici. Crveni krst Srbije je uvek spreman da se uključi u ovakve akcije, izjavila je povodom donacije Jelena Radojičić, stručna saradnica za socijalnu delatnost Crvenog krsta Srbije.

Izvor: uzicemedia.rs