Humanitarni turnir teniskih amatera i rekreativaca iz Sidneja, pod nazivom Australian Closed, održan je deveti put za redom krajem februara.

Velika grupa ljudi, okupljenih u okviru organizacije “Nest”, još jednom je pokazala humanost srpske dijaspore u Australiji. U okviru humanitarne aukcije, koja je organizovana u okviru turnira prikupljeno je  čak 25 hiljada dolara, koji će biti utrošeni za kupovinu neophodnih sredstava za dečije ustanove u Srbiji i RS, koje će biti nominovane naknadno.

Prilikom osnivanja organizacije “Nest” opredelili smo se da naš fokus bude da pomažemo deci bez roditelja. Tako je bilo svake godine, pa ni ova neće biti izuzetak. Međutim, ovo je možda prvi put da nismo unapred konkretno odredili koju ustanovu ćemo pomoći donacijom, a razlog je celokupna situacija nastala usled pandemije rekao je ovim povodom jedan od idejnih tvoraca događaja, Željko Gojković.

Australian Closed je počeo 2013. okupljanjem daleko skromnijeg broja učesnika i posetilaca nego što je to sada, ali je svako novo izdanje dobijalo na veličini i preraslo u manifestaciju koja za jedan vikend privuče više stotina ljudi svih generacija.

Izvor: srpskadijaspora.info