Na paltou ispred zgrade opštine vlasotinački gimnazijalci su, pre nekoliko dana, organizovali humanitarnu prodaju knjiga.

Sredstva prikupljena u akciji namenjena su porodici Jovanović, čija je kuća izgorela u požaru krajem feburara.

Pored ove akcije oni su organizovali i radionicu za svoje drugare osnovce, koja je realizovana u okviru projekta „Čitati ili ne čitati“.

Vlasotinački gimanzijalci su i ranije organizovali brojne humanitarne akcije ili su u njima učestvovali. U sprovođenju humanitarnog sajma knjiga gimnazijalcima su se pridužili učenici osnovnih škola “Siniša Janić” i “8. oktobar”, kao i predstavnici Udruženja “Bezbedno dete”.

Porodicu Jovanović iz Vlasotinca pogodila je nesreća. Izgorela im je kuća u požaru i potrebna im je naša pomoć. To je sedmočlana porodica koja je za jednu noć izgubila sve što je sticala tokom života. Šesnaestogodišnjoj Minji, četrnaestogodišnjoj Mariji i devetogodišnjem Aleksi potreban je novi krov nad glavom. Oni su i članovi atletskog kluba “Vlasotince”. Minja pohađa muzičku školu u Leskovcu, dok Marija i Aleksa su učenici OŠ “Siniša Janić”. Za pomoć porodici Jovanović otvoren je žiro račun u Komercijalnoj banci, gde se sredstva mogu uplatiti (broj računa je 205-9001025685430-19). Naše malo, nekome znači mnogo, rekao je Petar Veljković, koji je član atletskog kluba Vlasotince, kluba čiji su članovi i Jovanovići.

Humanitarnom prodajom knjiga prikupljeno je 30 hiljada dinara, a knjige koje su preostale biće poklonjenje porodici Jovanović, koja prema rečima organizatora i organizatorki, jako voli čitanje.

Ukoliko i sami želite da pomognete ovoj porodici, to možete uraditi donacijom na gore navedeni račun.

Izvor: medijacentar016.com