Udruženje „Uvek sa decom“ i Udruženje „Ognjište“ organizuju humanitarnu akciju „Tri miliona koraka - za besplatan smeštaj deci oboleloj od raka sa porodicom“ koja počinje danas u mestu Omoljica kod Pančeva i završava se 22. maja 2022. u manastiru Ostrog. 

Roditeljima dece koja iz svih delova Srbije dolaze na lečenje u Beograd, udruženje „Uvek sa decom“ obezbedilo je smeštaj u stanu u Smiljanićevoj ulici. Ovaj stan je opremljen da bude privremeni dom deci i njihovim roditeljima i u njemu je u protekle četiri godine boravilo 49 dece sa roditeljima. Pored smeštaja, Roditeljski kutak predstavlja mesto podrške za roditelje čija se deca bore sa rakom. 

Pet članova udruženja „Ognjište“: Slavko Radojčić, Aleksandar Prešern, Aleksandar Šekularac, Stanko Balaban i Jovan Crnjin su odlučili da pomognu Udruženju „Uvek sa decom“ da pokrije troškove smeštaja u Roditeljskom kutku. Njih petorica će koračati od Omoljice kod Pančeva do Ostroga deset dana i prepešačiće tri miliona koraka za male borce i njihove porodice da bi  sakupili novac koji će obezbediti 365 dana  besplatnog boravka dece sa porodicom u Roditeljskom kutku. 

Jedan korak po ceni od 0,436 dinara puta 3.000.000 jeste iznos od 1.308.000 dinara koji je potreban da se sakupi. 

 Kupite korake uplatom na račun udruženja „Uvek sa decom"  ili na račun udruženja „Ognjište" 340-11024157-94  sa pozivom na broj – korak za decu 2022; slanjem SMS na 7175 ili putem PayPala : sadecom@sbb.rs