Fudbalski klub iz rodnog kraja, u kojem se često naprave početni fudbalski koraci, nauče prve „finte“, ostane u srcu i kada se neko otisne u inostranstvo.

Goran Petrović, meštanin sela Miloševo, nadomak Negotina, koji radi u Austriji je svom nekadašnjem klubu kupio opremu vrednu više hiljada evra.

Oprema se sastoji od 20 kompleta dresova, štucni, kostobrana i kopački, pet fudbalskih lopti sa licencom UEFA za igranje utakmica i dva kompleta opreme za golmane. FK Miloševo igra u Opštinskoj ligi, u kojoj je svega pet klubova, a nekada ih je bilo čak 20. Međutim, u opštini Negotin postoji oko 40 sela, od kojih neki igraju u višem rangu sa ekipama iz okruga, a to je vezano i za veće troškove, jer mora da se putuje i češće i dalje, pa je svaka pomoć potrebna.

Prema rečima mladih igrača, sa velikom radošću su primili poklon. Bilo je očigledno da ih je ova donacija motivisala i da bolje zaigraju. Već u prvom narednom susretu, u Rečkoj, su igrali odlično i pobedili domaćine sa 7:1.

Prema rečima Gorana Petrovića, bez obzira što godinama živi u Beču, rodno selo i fudbalski klub su mu i dalje u srcu.

Činjenica je da nema nijednog meštanina Miloševa u dijaspori koji nije „pikao“ loptu na lokalnom stadionu. Svi oni i dan danas gaje ljubav prema fudbalu, pa nije ni čudo da ljudi iz dijaspore često pomažu klubu.

Timski duh u FK Miloševo se gradi i van treninga. Posle svake utakmice u klupskim prostorijama organizuje druženje uz roštilj i muziku, što je za igrače nagrada sama po sebi i motivacija da nastave dalje. To druženje nazivaju trećim poluvremenom, kaže trener kluba Dobrica Novaković, koji je i sam povratnik iz Švajcarske.

Izvor: vesti-online.com