U okviru Dečije nedelje i Nacionalnog dana davanja, učenici drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Malošištu, pripremili su poklon iznenađenja za drugaricu iz odeljenja Elenu.

Po rečima učiteljice, Danijele Mitrović, zahvaljujući nesebičnoj podršci roditelja, deca su dobrovoljno sakupila novac i kupila drugarici Eleni Stojković, svojoj drugarici sa smetnjama u razvoju, poklone u vidu knjiga i edukativnog materijala.

Nesebičnim darivanjem deca uče kako da budu bolji ljudi, nesebični, da umeju da podele i radost i tugu i da pomognu.

Danijela Mitrović

Ovi mališani su po prvi put ovakvom akcijom obeležili Nacionalni dan davanja, 9.oktobar, koji je bio je posvećen temi solidarnosti sa osobama sa invaliditetom, kao i Dečiju nedelju, pod sloganom „ Podeljena sreća, dva puta je veća!“

Nažalost, Elena nije prisustvovala uručenju poklona, jer se razbolela, ali poklone je preuzela njena mama koja je kasnije snimila telefonom Eleninu reakciju kad je otvarila poklone i podelila ih sa njenim drugarima. Da bi svoju zahvalnost podelila i lično, društvu je poslala glasovnu poruku.

Kao i ove osnovce, ova dva događaja treba da nas podsete da nastavimo da obnavljamo kulturu davanja i oživljavamo bogatu filantropsku tradiciju našeg društva.

Izvor: koprijanradio.com