Uprkos kraju akcije "Čep za hendikep" u njihovoj školi, Sara, Andra, Ivana i Sofija su same nastavile sa skupljanjem čepova od plastičnih flaša, kako bi pomogle drugima.

Kako bi nastavile da u okviru svojih mogućnosti daju podršku onima kojima je potrebno, 4 devojčice, uzrasta od 9 do 13 godina, iz sela Batulovce kod Vlasotinca sakupile su nekoliko džakova džepova koja su predale predstavnicima Udruženja distrofičara. O njihovoj predanosti govori i činjenica da su one svoju priču započele onda kada su škole stale, a kretanje bilo ograničeno.

Čepove su prvo sakupljale u svom selu, a zatim i u susednoj Konopnici sa ciljem da sakupe što više plastičnih zatvarača i daju ih u humanitarne svrhe.

Po njihovim rečima, ranije su čepove sakupljale u školi, ali nakon što je akcija završena, došle su na ideju da nastave sa akcijom same. Devojčice su za 6 meseci skupile čak nekoliko džakova platičnih zatvarača po koje su zatim došli predstavnici Udruženja distrofičara. U znak zahvalnosti, iz Udruženja su im doneli simbolične poklone kao nagradu za njihov human gest. 

Potpredsednica Udruženja distrofičara, Dragana Petrović, pohvalila je humanost devojčica. Po njenim rečima, njihov gest doprineće boljem i lepšem odrastanju dece obolele od mišićne distrofije, kojih po evidenciji udruženja ima deset u školskom uzrastu u njihovom regionu.

Pomoć nudili mnogi, pa čak i pojedinci iz mesne zajednice, ali su one su uz zahvalnost odvraćale rečima - Ovo je naša priča.

Ove devojčice su svojim postupkom pokazale da su uprkos godinama, po stavovima koje imaju već veliki ljudi, koji sve nas mogu da nauče nečemu vrednom. Poruka koju nam šalju nije u količini novca, nego u količini dobrote, ljubavi i saosećanja prema onima kojima je najviše potrebna.

Izvor: juznevesti.com