Da od dece možemo da naučimo mnogo toga o filantropiji dokazuje desetogodišnji Filip koji omiljeni dres poklanja za potrebe humanitarne licitacije svoje drugarice i sugrađanke.

O dobročinstvima najmlađih već smo pisali, a najnoviji primer dolazi iz Kosovske Mitrovice odakle je i mladi filantrop Filip, koji je svoj najdraži poklon, dres Crvene zvezde sa imenom Milana Pavkova, odlučio da ponudi na licitaciju i da novac od prodaje uplati za lečenje svoje drugarice i sugrađanke Magdalene Nedeljković.

Nedavno sam dobio dres svog omiljenog fudbalera i uzora Milana Pavkova koji mi mnogo znači, ali sam u dogovoru sa svojim roditeljima odlučio da ga ponudim na licitaciju i da novac od prodaje uplatim za Magdalenino lečenje. U pitanju je život moje drugarice i sugrađanke i zato pozovam sve ljude dobre volje da pomognu da se prikupi potreban novac za lečenje male Magdalene, rekao je za Kosovo onlajn Filip Kostić.

Akciju su podržali i prvotimci Crvene Zvezde koji su potpisali dres, kako bi on dodatno dobio na vrednosti.

Filipovu priču pogledajte u videu, a ukoliko i sami znate za priču o dobročinitelju ili dobročiniteljki iz svog okruženja, pošaljite nam je i rado ćemo je objaviti, kako bismo zajedno proširili krug dobročinstva.

Izvor: kosovo-online.com