Prepoznatljivo po aktivizmu, Bečejsko udruženje mladih (BUM) uključio se u inicijativu grupe Humani ljudi Bečeja pod imenom „Humanitarna reciklaža“.

Reč je o akciji prikupljanja plastičnih čepova u humanitarne svrhe koja će trajati tokom cele godine, a biće realizovana uz podršku komunalnog preduzeća „Potisje-Bečej“. Novac koji se dobije od reciklaže čepova će biti usmeren za potrebe dece iz siromašnih porodica na teritoriji bečejske opštine.

Crvene plastične kante su već postavljene na četiri lokacije u Bečeju, holovima Gradskog pozorišta i Sportskog centra, Trećoj mesnoj zajednici u Novom selu i OŠ „Zdravko Gložanski“.

Članovi udruženja pozivaju sve koji žele da se priključe akciji, a aktivno rade i na tome da podstaknu i druga naselja bečejske opštine da se priključe.

Za sve one koji žele da daju svoj doprinos, u Treću mesnu zajednicu u Novom selu mogu donositi čepove od 8 do 14 sati radnim danom, OŠ „Zdravko Gložanski“ u vreme nastave, Gradsko pozorištee od 8 do 23 i u Sportski centar od pola šest ujutru do 23 sata.

Izvor: dnevnik.rs