Pre nekoliko dana, jedna majka na društvenoj mreži Twitter napisala je da je njena desetogodišnja ćerka izložena vršnjačkom podsmehu zbog toga što nije u finansijskoj mogućnosti da ide na ekskurziju sa svojim razredom.

Juče je ćerku (10 god.) zezao drug iz odeljenja zato što jedina ne ide na rekreativnu nastavu iz njihovog odeljenja. Kakva su to deca? Kakvi su to budući ljudi? Rugam ti se što si siromašna!, napisala je njena majka.

Tvit je naišao na brojne reakcije, a javio se i humani bajker, Nemanja Ugrešić, koji je poznat po tome što je mnogo puta učestvovao u različitim akcijama i pomogao prikupljanju novca za decu za čije se lečenje prikuplja novac preko Fondacije Budi Human.

On je inicirao prikupljanje novca da se devojčici omogući odlazak na ekskurziju kojoj se u jako kratkom roku priključio veliki broj humanih tviteraša I tviterašica, tako da je novac prikupljen, a najavljeno je da će i devojčica dobiti dodatnu podršku za stvari koje su joj neophodne u školovanju.

Hvala svima od srca! Ja ljudi ne verujem, suze mi idu. Ona je presrećna!!! A to sve zahvaljujući vama. Hvala što ste nam vratili osmeh na lice i veru u ljude. Za Nemanju jedan veliki naklon, zahvalila se majka svima koji su pomogli.

Izvor: stil.kurir.rs