Pod sloganom „Imamo cilj, dođi na start!“, mališani iz predškolske ustanove i zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola ulepšali su tradicionalnu humanitarno-rekreativnu manifestaciju „Trka za srećnije detinjstvo“, koja je održana proteklog vikenda u Zrenjaninu. 

„Trku za srećnije detinjstvo“ organizovao je Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina, Savezom za školski sport grada Zrenjanina i Predškolskom ustanovom „Zrenjanin“, uz podršku „BIG šoping centra Zrenjanin“.

Posebno nam je drago što ove godine manifestaciju održavamo u vreme “Evropske nedelje sporta”, u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta. Danas smo svi pobednici,pobednici ste svi vi koji ste odvojili svoje vreme, opredelili se da dođete ovde, da dan provedete na vazduhu, da promovišete sport i da prepoznate ono što je najvažnije,- humanitarni karakter ove akcije i da uvek budete u mogućnosti da vi nekom pomognete, a ne da je vama pomoć potrebna, poručila je Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.

Manifestacija je imala takmičarski karakter i humanitarnu stranu, sa sadržajima posvećenim zdravlju stanovništva, deci sa posebnim potrebama i socijalno ugroženim kategorijama kroz realizaciju akcije „Sportom za bolje sutra“.

Izvor: Danas