U Obrenovićevoj ulici pored Banke dobročinstva organizovan je humanitarni bazar za trogodišnju Nikolinu Stojanović iz Niša koja boluje od cerebralne paralize. Izloženi su ukrasni predmeti, slike, knjige, igračke, slatkiši, prirodna kozmetika pa čak i cveće, a prisutni su i animatori.

Na bazaru su izloženi ukrasni predmeti, slike, knjige, igračke, slatkiši, prirodna kozmetika pa čak i cveće. Tu si i animatori koji privlače posebnu pažnju najmađih sugrađanima. Ovo je prvi humanitrani bazar koji se organizuje za Nikolinu, a porodica kaže da će ih biti još jer za njeno lečenje nedostaje mnogo novca. Roditelji se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu, kako bi devojčica napredovala u lečenju.

Nikolina Stojanović je rođena 2018. godine u Nišu. Devojčica je rođena je u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju, Nikolina je ostala bez kiseonika, zatim je provela deset dana na aparatima za veštačko disanje. Dijagnostikovana joj je  cerebralna paraliza. Nikolina nije u stanju da hoda, da sedi, ni da govori. Samo po koju reč, rečenice ne sklapa. Ima povišen tonus u rukama i nogama, narušenu finu i grubu motoriku.

Ona je bez obzira na sve vesela i raspoložena devojčica. Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, tretmane matičnim ćelijama, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj. Oni koji žele da pomognu Nikoli, a ne mogu da prisustvuju humanitarnom događaju, to mogu da učine slanjem SMS poruke na 1047 NA 3030,  uplatom na dinarski račun: 160-6000001038043-08.

Izvor: City Smart