OŠ “Vuk Karadžić” se, podržala je NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), tako što se uključila u humanitarnu akciju „Zasadi život- budi heroj“.

Kupovinom olovaka koje u sebi sadrže seme biljke koja može da se zasadi, iz ove škole su dali svoj doprinos prikupljanju novca za Roditeljsku kuću u Beogradu.

Volonterka NURDOR-a, Sanja Pavlović, zaposlena u OŠ Vuk Karadžić, navela je još neke od načina na koje svi koji to žele mogu podržati NURDOR, ističući kao jedan od načina uključivanje u akcije dobrovoljnog davanja krvi koje se organizuju u nekoliko gradova među kojima je i Loznica.

Deci oboleloj od malignih bolesti u toku lečenja često trebaju transfuzije krvi. Kada se to desi roditelji su, u već veoma teškoj situaciji, prinuđeni da se snalaze sami, istakla je ona i iskoristila priliku da se zahvali koleginicama i kolegama koji su se nedavno odazvali jednoj takvoj akciji.

Donacije nisu samo materijalne i naš doprinos ne zavisi uvek od toga koliko novca možemo da doniramo. Naprotiv, ono što je najvažnije da bi se sačuvali životi zapravo nije materijalno i većina nas to može da donira 4 puta godišnje. Kada bismo to radili nijedno dete ne bi došlo u situaciju da mu život bude ugrožen jer zalihe krvi nisu dovoljne, podsećaju i iz NURDOR-a.

Izvor: rtvpodrinje.rs