Volonterima i volonterkama udruženja ZOO Planet je njima potrebna naša pomoć jer životinje koje zbrinjavaju u svom Zoo kutku u Kamenici moraju da imaju hranu tokom cele godine.

Sezona je pripreme sena i Dušan Stojanović, predsednik ovog udruženja poziva sve ljude dobre volje da im pomognu da nabave 10.000 bala sena, odnosno da pomognu u prikupljanju 10.000 evra, neophodnih za kupovinu tog sena.

Ljudi dobre volje, društveno odgovorna preduzeća i pojedinci mogu da nam pomognu tako što će uplatiti pomoć na žiro račun udruženja. Pokrenuli smo akciju za prikupljanje sredstava za nabavku sena, kako bi životinje bile srećne i zadovoljne tokom čitave godine, poručio je on za portal nova.rs.

ZOO Planet trenutno brine o 200 životinja – konja, magaraca, afričkih patuljastih koza, ponija, koza, srndaća, zečeva, domaćih svinja. Volonteri brinu i o brojnoj živini i egzotičnim kućnim ljubimcima poput afričkih tvorova, činčila, hrčkova, čileanskih veverica…

Održavanje životinja je veoma skupo, nama su mesečni troškovi oko 600.000 dinara. Tu su troškovi za hranu, preventivnu zaštitu, veliki su i režijski troškovi, naveo je Stojanović.

On je podsetio da je Zoo planet minule nedelje proslavio 13 godina postojanja, a za to vreme je kroz Zoo kutak prošlo više od 6.000 životinja.

Mnoge životinje smo do sada udomili, mnoge su otišle u prirodno stanište, mnoge su otišle u druge prihvatne centre, a neke od njih žive i dalje u Zoo kutku, sa njima se družimo i mi i posetioci. Svaka poseta Zoo kutku je prilika da se nešto nauči o životinjama, rekao je on.

Zoo planet od samog osnivanja okuplja veliki broj volontera i volonterki, bez čije pomoći ne bi mogao ni da postoji Zoo kutak. Oni su ti koji zbrinjavanju i hrane životinje, brinu o njima.

Svi koji i sami žele da daju svoj doprinos brizi o životinjama koje su svoj dom pronašle u ZOO Planetu mogu to učiniti donacijom na račun 105–22423–78 AIK Banka ili 250-3010000115060-31 Euro banka. Adresa Udruženja ZOO planet je 18103 Niš, Gutenbergova 4a.

Izvor: nova.rs