Mladi iz Bujanovca i Preševa u humanitarnoj akciji prikupljaju novac, slatkiše, igračke za novogodišnje paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica. Oni pozivaju građane da pomognu tako što će uplatiti novac na namenski račun ili kontaktirati organizaciju „Građanske inicijative”. Mladi iz Bujanovca i Preševa, najnerazvijenijih opština u Srbiji, svesni lošeg materijalnog stanja mnogih porodica, ovim gestom žele da pomognu i prirede radost svojim najmlađim sugrađanima.

Milica Branković, koordinatorka na terenu „Građanskih inicijativa", kaže da je reč o porodicama koje se bore za golu egzistenciju i da su u pitanju deca koja možda nikada nisu dobila novogodišnji paketić, jer roditelji nisu bili u mogućnosti da im obezbede takvu radost.

Pojedinci, organizacije i firme mogu uplatiti novac za kupovinu sadržaja za paketiće do 20. decembra na namenski račun 160-6000000072787-35 u banci Intesa.

Igračke, slatkiši i drugi slični sadržaji interesantni za decu se mogu donirati u prostorijama Kancelarije za mlade na gradskom trgu u Bujanovcu ili putem „Građanskih inicijativa” na broj telefona 069/3624041 ili mejla milicab@gradjanske.org.

Izvor: bujanovacke.co.rs