Veroučitelj i samohrani otac Dalibor Cvetković iz sela Guberavac kod Leskovca je tokom svog sedmogodišnjeg humanitarnog rada usrećio mnogo siromašne dece i porodice, prevozeći svojim automobilom „hyundai matrix“ pomoć i do najudaljenijih tačaka na mapi grada na Veternici, proizveden 2004. godine, ali je stari četvorotočkaš, posle niz popravki jednostavno – crkao.

To se desilo 6. januara, Dalibor je to preneo na svoj fejsbuk profil, a već na Božić je humanitarcu, uz čiju pomoć se i kuće obnavljaju i grade, ponuđen kao donacija, ovoga puta njemu lično, „fiat marea“ karavan, proizveden, čak, 1999. godine.

Dalibor je potom kontaktirao novinara portala JuGmedie, koji prati njegov i rad Udruženja „Deca su dar od Boga“, i napisao pismo zahvalnosti donatoru.

Da postoje humani ljudi pokazao je Vuk Janković, moler iz leskovačkog sela Trnjane koji mi je danas, na Božić, poklonio auto ,fiat marea, karavan da bi mogao i dalje pomagati porodicama. Fiat će uskoro biti spremam za preuzimanje i uz sitne popravke registrovan. Začuđen sam i iznenađen ovim poklonom jer sam navikao da ja pomažem, a ne neko da pomogne meni, napisao je Dalibor.

Izvor: jugmedia.rs