Minula godina u Sremskim Karlovcima, po mišljenju mnogih, protekla je u znaku humanitarnih akcija koje je organizovala Fejsbuk grupa „Sremski Karlovci aktuelno”. Ako se zna da je samo tokom 2021. godine sakupljeno 1,8 miliona dinara za lečenje bolesne dece, a sa novcem koji je prikupljen od 15. novembra 2020, kada su devojke koje stoje iza te Fejsbuk grupe pokrenule prvu akciju, 2,5 miliona dinara, onda je jasno koliko je upešan bio njihov humanitarni rad.

Posebno se u njemu istakla mlada Karlovčanka Ivana Belić, zbog čega je stekla u izboru sugrađana titulu ličnosti godine Sremskih Karlovaca. Ivana, koja je lane postala i diplomirani menadžer hotelijerstva na PMF-u Novom Sadu, ipak smatra da svi koji su učestvovali u akcijama jesu ličnosti godine - heroji u očima porodica za koje su skupljali novac.

Nama je 2021. godina bila veoma uspešna, nizale smo uspeh za uspehom. Godinu smo započele humano 5. januara, a na isti način je završile 26.decembra. Organizovale smo sedam akcija koje nisu bile onlajn, na human način obeležile smo novogodišnje i božične praznike, Dan zaljubljenih, početak proleća i na jesen krenule put Maradika u kojem smo sa divnim ljudima organizovale bazar. Pored akcija koje su bile uživo, imale smo i onlajn aktivnosti – različite licitacije, “slatko-slani dan”,  vaučere, akciju ugostitelja i prvi onlajn koncert. Sa 1,8 miliona dinara koje smo lane sakupili  pomogle smo Marti, Nataši, Bori, Koletu, Nikoli, Bošku, Tari. Kraj godine smo obeležile dodelom paketića deci bez roditeljskog staranja, deci samohranih roditelja, mališanima sa posebnim potrebama i onima  koji žive u teškim uslovima na teritoriji opštine. Uz pomoć stanovnika Sremskih Karlovaca pripremile smo 106 paketića, a pomogali su nam izvesni gospodin iz Nemačke i dame iz Australije, kaže Ivana.

Izvor: dnevnik.rs