Povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, učenici i zaposleni Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ realizuju humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći.

Na inicijativu Učeničkog parlamenta škole, ovogodišnja akcija usmerena je ka prikupljanju dobrovoljnih priloga za lečenje dečaka Mihajla Stamenkova iz Pirota koji boluje od Dišenove mišićne distrofije i za čije lečenje je potrebno sakupiti oko 400 000 evra. Učenici i zaposleni škole doniraju novac slanjem SMS poruke sa brojem 1103 na broj 3030 fondacije „Budi human“.

U maloprodajnim objektima Mlekarske škole u gradu i u holu same škole postavljene su kutije za dobrovoljne priloge u koje građani mogu ostaviti svoj doprinos akciji. Učenici škole će sa svojim nastavnicima i mentorima pripremiti pekarske i konditorske proizvode i izložiti ih na štandu u centru grada u petak, 24.decembra od 10-13 časova, kako bi prikupili i dodatne dobrovoljne novčane priloge od zainteresovanih sugrađana.

Učenički parlament Mlekarske škole poziva sve građane velikog srca da uzmu učešća u ovoj humanitarnoj akciji, posete štand učenika Mlekarske škole, posluže se i uplate donaciju za lečenje malog Mihajla.

Izvor: plusonline.rs