U okviru društveno odgovorne akcije za rano otkrivanje raka kože  „Pregled za sve“, Klinici za kožne i polne bolesti Univerzitetskog Kliničkog centra Niš donirana su četiri ručna i jedan digitalni dermoskop.

Na događaju organizovanom u Upravnim prostorijama UKC Niš prof. dr Danici Tiodorović, rukovoditeljki klinike i pomoćnici direktora UKC Niš za obrazovnu i naučno-istraživačku delatnost, dermoskope je uručila dr Dragana Panić, predstavnica kompanije Eucerin Srbija.

Projekat „Pregled za sve“ započet je pre sedam godina uz podršku Ministarstva zdravlja. Od samog starta je podrazumevao besplatnu edukaciju iz oblasti dermoskopije svih dermatologa iz Srbije, kao i donaciju ručnih dermoskopa svim državnim ambulantama u zemlji i digitalnih dermoskopa za ustanove tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite. Ove godine u okviru projekta „Pregled za sve“, pored kontinuirane edukacije dermatologa, Klinika za kožne i polne bolesti UKC Niš dobila je četri ručna i jedan digitalni dermoskop. Ovom donacijom se značajno poboljšava mogućnost pregleda svih pacijenata iz ovog dela Srbije i rana dijagnostika malignih tumora kože. Zato smo veoma zahvalni organizatorima akcije „Pregled za sve“ koji donacijom dermoskopa već drugi put pomažu našoj ustanovi da na viši nivo podigne usluge koje pruža pacijentima, rekla je ovom prilikom prof. dr Tiodorović.

Izvor: dnevnikjuga.rs