Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa već više od 15 godina brine o dva medveda. Nazvao ih je Gvido i Laka, i gotovo celu penziju troši na njih i ne bi ih dao ni za šta na ovom svetu. Ovog dobrog čoveka rasplakala je jedna sedmogodišnja devojčica iz Srbije svojim pismom, u kojem mu šalje svoju ljubav i podršku – kao i donaciju od 5 EUR za njegov trud oko životinja.

Dragi Emine, nadamo se da ste dobili i prošlo pismo. Nadam se da ste dobro, kao i mede i ostali ljubimci. Kada budem u prilici, poslaću vam poneki prilog. Želim vam od srca sve najbolje. Puno mi pozdravite mede, u zdravlju bili i svako vam dobro želim. U kartonu je poklon o pet eura, Maja iz Aranđelovca, napisala je devojčica.

Emin priča da mu je ovo prvi novčani prilog za ovih 15 godina koliko brine o medama.

To mi je jedina donacija koja mi je došla od kada držim medvjede. Ja sam dva dana plakao. Da se ona sjeti iz Srbije mene, to mi je prva i jedina donacija, pet eura u kartonu. To ne može čovjek shvatiti. Rekao sam da ih neću nikada potrošiti, kada bi mi trebalo za lijekova, ne diram, ispričao je emotivno Emin u razgovoru sa videonovinarom Srećkom Stipovićem.

Emin leti kupa svoje mede, zimi brine o njima i daje im raznovrsnu hranu, tako da su Laka i Gvidom odličnog zdravlja. Kaže kako ne može reći kojeg više voli, da ih obojicu isto voli, jer oni su braća.

Izvor: cazin.net